Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Pálinkafőzdénket családi vállalkozásunk keretein belül 2005-ben építettük a családapa pálinkaszeretete és hosszútávú befektetési ötletének hatására. Épületünk a Damak községhez tartozó festői környezetben, Sáppusztán található, ahol pontosan a mai épületünk helyén helyezkedett el az egykori nemesi kastély. Létesítményünk építésekor természetesen törekedtünk eme kastélyszerű jelleg megtartására is, megépítve ezzel Magyarország egyik legszebb és legmodernebb pálinkafőzdéjét.

Kezdetben kizárólag bérfőzéssel foglalkoztunk, amely szolgáltatásunkkal - hála a kiváló minőségű berendezéseknek és a színvonalas (a szokásostól eltérő) egyedi szolgálatásainknak - rövid időn belül a minőséget kereső bérfőzetők egyik Borsod megyei fellegvára lettünk. Bővebben a bérfőzésről itt olvashat >>> 

A hagyományok és tradíció tisztelete mellett, az innováció is fontos szerepet kap manufaktúránkban. 2012-től már saját termékeink kereskedelmi értékesítésével is foglalkozunk, melyben folyamatos újítások és faitalos lendület jellemzik munkánkat, termékeinket. Célunk kompromisszumok nélküli, különleges minőségű pálinkák előállítása. 2013-ban saját birsalma ültetvényt telepítettünk, majd 2016-ban vadszilva és kajszibarack gyümölcsösöket vásároltunk. A saját termesztésű gyümölcsök lehetővé tették számunkra a minőségi elvárásaink még pontosabb nyomon követését. Ezen zamatos magyar -részben saját termesztésű- gyümölcsök felhasználásával, korszerű technológiai megoldásokkal és főzőmesterünk kreatív alkotásaival törekszünk a tökéletes minőség elérésére. Gyümölcseink erjesztését tisztítás és feldolgozás után saválló tartályokban irányított erjesztéssel végezzük, amelyet követően (német) csúcsminőségű berendezésekkel, kíméletes lepárlással készítjük el termékünket a Sáppusztai pálinkát. Ha többet szeretne tudni technológiánkról kattintson ide >>>  Elhivatottságunkat a minőség és fejlődés irányába mi sem mutatja jobban mint a folyamatos elismerések, dijak, ügyfeleink és fogyasztóink pozitív visszajelzései.

Az elmúlt évek sikereit tekintve is kiváló eredményekkel büszkélkedhetünk. 2017-ben elnyertük az év közönségdíjas pálinkája címet, majd 2018-ban és 2019-ben az év legjobb pálinkája kitüntetést is, amit két egymást követő évben ezidáig egyetlen főzde sem mondhatott el magáról. 2023-ban a XIII. Quintessence nemzetközi párlatversenyen a "2023 legjobb pálinkája" és a "2023 közönségdíjas pálinkája" díjakat tudhattuk magunkénak a verseny történetében szintén egyedülálló módon. A 2024-es év újabb mérföldkő, ugyanis Pálinkafőzdénk "kettős győzelmet aratva hozta el a fent nevezett pálinkaverseny fődíjait: "2024 legjobb kereskedelmi főzdéje" és "2024 legjobb pálinkája" díjakat. A tavalyi után szintén egy Vilmoskörte, de most a Sárga tevér diadalmaskodott. 

A Premium termékeink közül elsőként (2012-ben) a CLASSIC termékcsalád tagjai kerültek kereskedelmi forgalomba, mely sorozat tagjai a hagyományos pálinka alapanyagnak számító gyümölcsökből készültek. A pozitív visszajelzések ellenére szükségesnek láttuk egy magasabb alkoholtartalmú STRONG és egy nőiesebb ÁGYAS termékcsalád bevezetését is. Ezt követte a HÁZAS (kétféle pálinka házasításával készült) sorozatunk megalkotása, amely házasítások egyedülállóak az egész országban, izgalmas illat- és ízvilágukkal a legnagyobb ínyenceket is elvarázsolják. Korlátozott darabszámban készülnek a GASTRO termékcsalád pálinkái, amely kuriózumok valódi ritkaságnak számítanak a magyar pálinka világában. A többi termékünk mellett ezen különlegességek is számos rangos versenyen elért kiváló eredménnyel büszkélkedhetnek. A 2018-as, majd a 2019-es Quintessence év legjobb pálinkáinak külön sorozatot szenteltünk. A CHAMPION név különleges beltartalmat és egyedi sorszámozott csomagolást takar.

Pálinkáinkat kézzel palackozva, limitált példányszámban készítjük, igényes és egyedi csomagolással, 5 féle kiszerelésben, a pálinkakedvelők és vendéglátók teljes értékű kiszolgálásával. Fontos termékeinkként tartjuk számon a különlegesebb, ritkább párlatokat is, mint pl. a málna, feketeribizli, birs, berkenye, szeder vagy kökény, de természetesen a nélkülözhetetlen klasszikusok is helyet kaptak kínálatunkban, mint pl. a kajszibarack, besztercei szilva, vilmoskörte, jonathan alma, szilva, meggy, muskotályos szőlő, aszútörköly, és őszibarack pálinkák, amik elkészítésére nem kisebb odafigyelést szenteltünk. 

Az egyes ízekről és termékekről bővebben a https://sappusztai.hu/palinkak_1 olvashat.